top of page

Het huis van Amsterdam laat 25 verhalen zien de Amsterdammer in Coronatijd. Gluren bij de buren, hoe hebben zij de lockdown ervaren? Het huis van Amsterdam is een idee van Kim Faber en Iris Frankhuizen.

 

Kim studeerde in 2014 af als documentairemaker aan de HKU. In haar werk richt Kim zich op de mensen; de kleine verhalen van een of meerdere individuen die symbool staan voor een groter maatschappelijk onderwerp of probleem. 

Iris Frankhuizen is animator en illustrator, bewegend in het sociale en publieke domein. Haar werk kenmerkt zich door expressieve texturen en droomachtig kleurgebruik. Ook Iris vertelt de kleine verhalen van mensen om ons heen, en onderzoekt daarbij methoden om animatie te versmelten met andere disciplines, zoals print, interactieve, documentaire en installatie.

Zowel Kim als Iris wonen en werken in Amsterdam. Eerder maakte Iris en Kim samen de documentaire webserie Nooit te oud voor De Volkskrant, een serie over online datende ouderen. Ze merkten tijdens deze samenwerking al snel dat zij elkaar, met hun verschillende disciplines, goed aanvullen in hun gezamenlijk werk.
 

Portret-zww-AnnavanKooij-5897.jpg
Schermafbeelding 2020-06-29 om 17.23.10.

Iris Frankhuizen

info@irisfrankhuizen.com

www.irisfrankhuizen.com

bottom of page